25 Temmuz 2012 Çarşamba

Warrior - Savaşçı

"Öncelikleri olan adam".
Her insan geçmişinde hatalar yapmıştır, zaten hayatda hata yapılarak tecrübe edinilmiyor mu? Fakat kimisi çok az hatayla kurtarırken kimisi asla affedilemeyecek hatalar yapabiliyor. O an için hiçte önemsemediğiniz bu hatalar ileride pişmanlıklara, keşkelere yol açıyor...
"Bunların çoğunu bilsekde bu hatayı yapmaktan alıkoyamıyoruz kendimizi, malesef hayat böyle...
Artık yumruk yiyen bir kadın bulmak zor".
Çok az kişinin başına gelebilecek bir aile dramı izliyoruz. Buradan herkesin ders çıkarabileceği kesin. Yok bunlar bana ithafen değil diyen biri yoktur. Kendini bilen insan zaten alacağı dersi almıştır. 
"Neden tanımadığım insanların fotoğraflarına bakıyorum ki"?
Benim bir kardeşim yok malesef o yüzden anlatılmak isteneni, objektif bir gözle görebildiğim kanısındayım belki o hissi hiç hissedemeyecek olsamda. 
"Güç eşittir kütle çarpımı ivme". 
 Bu tür filmler epeyce yaygın bir hal aldı. Rocky serisi ile başlayan ve sonunun hiç gelmeyeceği bir tür. Kazanmaya endeksli ve izleyici kitlesini arkasına alıp hadi indir şu herifi, yapabilirsin dostum gibisinden seyirciyi etkisi altına alan türlerin bir örneğiydi. Sonucunu herkesin kestirebileceği farklı bir beklentiye cevap vermeyen bir yapıttı. Buna rağmen izlerken zevk alacağınız, zamanınızı akıcı bir şekilde değerlendirebileceğiniz ve pişman olmayacağınız bir filmdi: Warrior.
"Herkes dönüp aynaya bakar fakat aynanın yansıttığı kendi gizemleridir. Dünyadan çözüm bekleyenler için büyük acılar, küçük kazançlar vardır. Bu sorunlar kendi kendilerine çözülmezler".

Joel Edgerton sempatik kişiliğiyle kamera karşısında iş çıkarmış, Tom Hardy filmin gizemini sonuna kadar götürmeye çalışan, içinde yaşadığı psikolojik savaşı son derece güzel saklayan ve karizmatik yapısıyla filmde yer alan oyunculuklar içinde en beğendiğim oyuncuydu. Nic Nolte ise yaşının ve görselliğinin vermiş olduğu avantajı çok iyi kullanmış bu rol için var olan tek aktör gibiydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder