11 Kasım 2011 Cuma

Animal Kingdom

"Düzenbazların sonu hiçbir zaman hayırlı olmaz." 
Ailemizi seçme olasılığımız yoktur. Bizi Dünya'ya getiren insanlardır ailelerimiz. Onları kişisel olarak iyi ya da kötü diye nitelendirsek bile ailemiz olmadıklarını asla söyleyemeyiz. Onlarla herşeyi paylaşır, birbirimizin sırlarını saklarız. Onları başlarına gelebilecek her türlü beladan uzak tutmak için elimizden geleni yaparız. Onlar için yalan söyleriz. Yeri gelir onlara sinir oluruz, bağırırız, kızarız, dövmek isteriz ama hiçbir zaman onlardan ayrı da olamayız. Sonuçta onlar bizim Ailemiz.
"Önümüze kim gelirse günahımızı ondan çıkarttık."
Film içinde kötü olayları güzel cümlelerle anlatan, insanlara bunu iyi bir şeymiş gibi lanse eden ve bunun iyi olduğunu kabullendiren bir yapımdı. Günlük hayatımızda böyle şeylerin farkında olmasakda bunları yaşıyoruz. "Ama hergün, yeni bir gün." 
Hayatı yeni anlamlandırmaya başlamış bir çocuğun gözünden ailesini ve kirli işlerini görüyoruz. Görmekle kalmıyoruz adeta kendimizi olayın içine sokuyoruz. Yönetmenin bu anlatımını çok beğendim az ve öz cümlelerin kurulduğu daha çok beden dili ve yavaş çekimlerle olayların anlatıldığı, soundtrack'lerle bunların desteklendiği bir filmdir; Animal Kingdom.
"Güçlü olunduğu için hayatta kalınıyor ve her şey anlamını buluyor. Fakat her şey güçlü olduğu için hayatta kalmaz, bazı varlıklar zayıftır. Herhangi bir sebepten ötürü güçlü tarafından korundukları için hayatta kalırlar."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder