21 Kasım 2011 Pazartesi

Die Welle - Tehlikeli Oyunlar

"Otokrasi nedir? Monorşi gibi bir şey mi? Tam değil.
Otokrasi nedir? Kraterlerde yapılan oto yarışına denir. Çok ucuzdu gerçekten.
Otokrasi nedir? Diktatörlük olabilir mi? Evet, sayılır.
Otokrasi nedir? Biri veya birilerinin kitleye hükmetmesidir. Doğru.
Otokrasi: Yunancadan geliyor, saltıkçı (hükümdar) yönetim demek. Yani "oto" kendi, kendiliğinden demek ve "krasi" de hükmetmek, iktidar demek."

İnsanoğlu her şeyi kendi yapmaya çalışır, elinden geldiğince bunu yapabilir fakat bir oluşum, değişim yapmak kendi başınıza yapabileceğiniz bir şey değildir. Bir çok düşünceye, fikire ve insana ihtiyacınız vardır. Böyle bir grubu bulduktan sonra onları kaynaştırmaya, kendilerini birbirlerine anlatmaya ve bu oluşumu aileleri gibi görmeleri yeterli olacaktır. Zaten daha önce hissetmemiş olduğu bu duyguları hissettiği anda o oluşumun bireylerinden herhangi birisi için yapamayacağı şey kalmayacaktır. Bundan sonra o oluşumu kim kötülerse, bu oluşumu yıkmaya çalışırsa vay onun haline...
Henüz gelişim aşamasında olan çocukların beyinlerini yıkamak o kadarda zor değildir. Siz sadece kıvılcımı tutuştursanız yeter gerisini onlar halledecektir diyor: Dalga.
Bugün nike, adidas v.b. markalar bizi sömürmekte ve bunun da ne kadar farkındayız kimse bilmiyor. Belki de biliyor ama susmak daha kolay, ortama göre davranmak daha kolayına gidiyor. Artık gençler arasında bu tür önemli markaları giymeyenler dışlanıyor, ayıplanıyor. Oysa ne önemi vardır markanın, giyeceğin şeyin işlevi aynı değil midir? Öyleyse neden 5 liralık bir mala 100 lira verelim. Onların reklam bedellerini niye biz ödeyelim ki...
Aile sevgisinden uzak, kendilerini değerli bir şeyler yaptığına inandırmış ve hayat düzenini bunun üzerine kurmaya çalışan gençlerin hikayesi, izlemek isteyenlere.
Bu arada filmimizin ismi Telhikeli Oyunlar nam-ı diğer Dalga'dır. Türk sinema sitelerinde Tehlikeli Oyunlar diye adlandırıldığı için böyle yazıyorum fakat orjinali çevirisinin Dalga olduğunu da bilin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder