13 Kasım 2011 Pazar

The Man From Earth - Dünyalı

"Saatler zamanı ölçer. - Hayır, saatler kendilerini ölçer. Bir saatin referansı yine bir başka saattir."
Bazı filmler vardır. Aksiyonu bol ve son derece akıcı olanlar. Bu filmleri izlemeyi herkes sever ve film bittiğinde aklını yormayan düşünmesine neden olmayan ve sadece göz zevkine hitap eden bir film izlemiş olur. Bazı filmlerde vardır. Çok düşük imkanlarlarla ve sadece tek bir mekanda geçen, oynayanların sayısı 1 ila 8'i geçmeyen filmler. Bunların bize anlattığı şeylerle ufkumuzun genişlemesine, bilgi dağarcığımıza yeni bilgilerin eklenmesine yol açar. Bu tarife uyan filmlerden biri de budur işte.
Film de aynı mekanı görmekten ve aynı kişilerin muhabbetlerinin dönüp durmasından hiç mi hiç sıkılmadım. Bu sıkılmamamın nedenini de senaristimize ve yönetmenimize borçluyum diye düşünmekteyim. Son derece ilginç konulara temas edilmesi, her daim konuşulacak yeni bilgilerin gün ışığına çıkarılması sizin ekrana odaklanmanız için yeterli oluyor.
Akıl oyunlarının bolca oynandığı, tartışmaların yaşandığı ve günümüzdeki tartışmalara atıfda bulunarak asıl tartışmaların nasıl olması gerektiğini gösteren bir yapım.
Film aslında aklınızla oyunlar oynuyor; olabilirlik ya da olamazlık arasındaki çelişkiyi yansıtıyor. Sizde oturduğunuz yerden bunu düşünmeye çalışıyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder