11 Kasım 2011 Cuma

Persepolis

"Hayatında bir sürü serseriyle tanışacaksın. Unutma, onları kötü olmaya iten şey aptallıklarıdır. Bunu bilmek yaptıkları kötülüklere cevap vermeni engeller. Çünkü intikamdan ve sertlikten daha kötü bir şey yoktur."
Politik olan bu film, bir çocuğun gözünden anca bu kadar güzel anlatılabilirdi. Yaşananlar, anlatılanlar, görünenler ve daha bir çok öğesiyle ses getiren bir yapım olmuş. Vermiş olduğu bir çok mesajı kendimize uyarlamamız mümkündür. Bu filmden çıkarabileceğimiz bir çok ders yer almakta. Can alıcı mesajıysa; kendimize karşı her zaman dürüst olmamız gerektiğidir. Filmde yaşanan birçok örnekte olduğu gibi doğduğumuz yerden, kendimizden utanıyor,  ve yeni tanıtştıklarımızdan gerçeği gizliyoruz, korunmak için başkalarına suçlu imajı veriyoruz, bu davranışların yanlış olduğunu bilmekteyiz. Filmde de bu davranışların eleştirildiği görülmekte olması gerekenin vurgulandığı anlatılmaktadır.
Filmde bu denli tutucu bir ülkede halen insanların kendilerini özgür hissetmesi için partiler düzenlemeleri, sokaklarda Pink Floyd, Iron Maiden gibi grupların albümlerini satışının mümkün olması filmin en eğlenceli tarafıydı. Ayrıca bu denli politik bir filmin ve içerdiği birçok sosyal mesajın harikulade bir animasyonla anlatılmış olması beğeni oranını arttırmıştır diye düşünmekteyim.
"Bilincimizi yitirmemize neden olan şey korkulardır."
Sizi hiç sıkmayan son derece eğlenceli ve izledikten sonra saygınlığınızı artıracağınız, dürüstlüğe daha çok önem vereceğiniz bir filmdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder