11 Kasım 2011 Cuma

Wristcutters: A Love Story - Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikâyesi

"Kim bundan daha iyi bir ceza düşünebilir ki?"
Hayatımızda kim sevgilisinden ayrılmadı? Elbet herkes bir zamanlar sevdiğinden ayrı kalmıştır, ayrılmıştır, terk edilmiştir. Bu çoğumuzun başına gelmiştir. Belki gelmeyenlerde olabilir fakat bunu çok güçlü olmasada hepimiz hissetmişizdir. Kimisi 3-5 yıllık bir ilişkiden ayrılmış, kimisi ise 6 ay 1 sene arası ilişkisinden ayrılmıştır. Daha kısa olanları kayda değer bulmuyorum onların pek etkisi olmamıştır hayatımızda fakat bu uzun çaplı ilişkilerin sonucunda bir iz bırakmıştır bize. Bu izler hayatımız boyunca kalıcı olmayı başarmıştır. Ayrılıktan sonra girilen buhram, odalara kapanmalar, herşeyden soyutlanma... İnsanı buhrama iten ve en sonunda artık dayanamayıp intiharlara yol açan ilişkiler. Çoğumuz intihar girişimini düşünmüş fakat işleve koymamıştır. Bu olaylardan sonra hep hayatı irdeler çeşitli sorular sorarız. Neden bizim başımıza geldiğine anlam veremiyiz. "Böyle adil olmayan bir hayatı yaşamanın ne anlamı var?" Oysa bilmeliyizki; hayırlısı neyse o olmuştur.
Filmde esas oğlanımız ise bu ayrılığın sonuçlarına katlanamayıp intihar girişimine bulunanlardan yana oluyor. Ardından o ve onun gibi diğer intihar girişiminde bulunanların iç dünyasına giriyoruz.
Yönetmenimizden farklı bir bakış açısı ve ilişkileri irdeleyen bir anlatım. Gayet keyifli ve içten gelen bir film olmuş. İzlerken sıkılmayacağınız ve kısa olan süresiyle de size gayet cazip gelen bir yapımdır: Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikâyesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder