11 Kasım 2011 Cuma

Erin Brockovich - Tatlı Bela

"Beni kızdıran iki şey vardır: İhmal edilmek ve yalan söylenmek."
Hepimizin sorunudur güvenmek. Karşımızdakinin anlattıklarına inanır, söylediklerini doğru olarak kabul ederiz. Hiç bunun yanlış olma olasılığını ya da doğruluğunu araştırma gereği hissetmeyiz. Özellikle 28 Milyar Dolarlık bir kuruluş olan şirketin söylediklerine ve bizim için yaptıkları iyilik sever hareketlere hemen inanırız. Biz iyi insanlarız karşımızdakini de iyi görürüz. Karşıdakimizin niyetini anca dışarıdan bakan bir çift göz tespit edebilir ve bize doğruluğunu kanıtlayabilir.
3 çocuk Anası, eski güzellik kraliçesi ve işsiz. İşte harika bir referans: "İşsizim." Hayat ona oynanabilecek bütün kötü oyunları oynamakta. Oysa her zaman buna karşı savaşmakta ve yenilgiyi asla kabul etmemekte. Israrcı kişiliği, ikna yeteneği ve canayakın tavırlarıyla gerçekte yaşamış bir karakter.
En nihayetinde bir işe sahip oluyor, kendisini işine adıyor ve insanlara yapılan onca kötülüğü iyi niyetliymiş gibi göstermek isteyen bir şirkete karşı tavır alıyor. Paradan vazgeçip, bu insanların yaşadığı onca acının intikamını almak istiyor. Onlara söylenen yalanları günyüzüne çıkarmak ve tüm gerçeği bütün Dünya'ya duyurmak için çabalıyor. Size kötü oyunlar oynayan Hayat bu sefer yüzünüze gülüyor ve her dara sıkıştığınızda bir yardım eli uzanıyor.
Avukat olmak için okursunuz, çok çalışırsınız bir şekilde bunu başarabilirsiniz. Oysa insan olmak için çok çalışmanızın, okumanızın hiçbir katkısı yoktur, insanlık içinde bulunan iyi duyguların barındırılması ve gerektiğinde bunun dışa vurulmasıdır.
Diğer insanlara sorulması gereken soru da şudur: "Geceleri nasıl uyuyabildiğini merak ediyorum."
Julia Roberts'dan eşsiz bir performans. Tek başına filmi almış götürmüş. Hollywood onun bu performansına Oscar vermemiş olsaydı onlar hakkında ciddi şüphelerim oluşurdu.
"Senin sorunun da bu: Çirkin ayakkabılarda iki yanlış ayak." 
Sizi içten ve sıcak anlatımla içine çekecek gerçek bir hikaye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder